Buckfast

Waarom Buckfasts houden?

“Als de bij uitsterft is dat het einde van alle soorten.” Albert Einstein voorzag grote ellende bij het einde van de bij. Wetenschappers van nu betwisten de uitspraak. Maar bijen zijn wel degelijk enorm belangrijk voor al het leven op aarde en indirect voor onze economie. Zo is 75% van de gewassen afhankelijk van de bestuiving door bijen en zijn bijen bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een kwart van de opbrengst van appels.

Met minder bijen is er minder voedsel. Voor mensen betekent dat vooral dat onze boodschappen duurder worden. Voor andere soorten betekent het schaarste, migratie en ernstige bedreiging.

Voordelen

Door bijen te houden, draagt u bij aan het in stand houden van alle soorten. Het is bovendien een machtig mooie hobby. Door te kiezen voor een Buckfastvolk kiest u voor bijen die minder steken en veel honing opbrengen, maar ook nog eens raatvast zijn. Ze hebben veel minder de neiging dan andere bijen om op te vliegen als u de raampjes licht. Bovendien zijn ze zo geteeld dat ze minder zwermen. Dat maakt uw werk een stuk gemakkelijker.
Wanneer iemand bijen houdt is de omgeving niet altijd begripvol. Het imago van een agressief en stekend insect speelt ze nog altijd parten. En hoe belangrijk ze zijn wordt niet altijd gezien. Met de Buckfast kunt u uw omgeving geruststellen. Door zijn vriendelijke karakter is hij dé bij om mensen bekend te maken met het nut van bijenhouden.

Meer weten over de Buckfast? Lees hier verder of neem bij vragen contact met me op.