Betrek de jeugd ‘er-bij’

Educatie

Behalve bijen zijn ook imkers een bedreigde soort. Nog maar weinig jonge mensen kiezen voor het vak of voor de hobby. Jongeren zijn zich er bovendien vaak niet van bewust hoe belangrijk bijen zijn voor al het leven om hen heen.
Met een speciaal ontwikkelde observatiekast bied ik de unieke mogelijkheid om een week bijen te houden in de klas. Met deze kast én de vriendelijke Buckfastbij lopen de leerlingen geen onnodige risico’s. Ze maken kennis met bijen en hun nut. Uiteraard leid ik de week in met een uitleg over bijen en het gebruik van de kast.

Verbonden met de Ipad

De leerlingen zien door het glas wat er allemaal in de kast gebeurt en bovendien is deze uitgerust met een zender. Deze zender staat in verbinding met een app, waardoor via de Ipad alle activiteit in de kast te volgen is. Zo is bijvoorbeeld te zien hoeveel bijen er in het veld zijn, hoeveel binnen, wat de temperatuur is en hoeveel honing er al is gemaakt. Deze technologie is ontwikkeld in eigen beheer en nergens anders verkrijgbaar.

Observatiekast huren

Scholen, centra voor natuureducatie en andere geïnteresseerden kunnen een compleet pakket bij mij afnemen. Ik kom de kast installeren en geef alle nodige uitleg. Een weekpakket kost €250,-. Interesse of vragen? Neem contact met me op.

Neem contact opBestellen